Miliardarul sud-african Elon Musk și-a întrebat marți cei 54 de milioane de urmăritori de pe Twitter dacă își doresc ca Tesla să accepte plăți cu dogecoin, criptomoneda creată în glumă în 2013 și fără nicio aplicabilitate în lumea reală, relatează Reuters și Financial Post.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

„Vreți ca Tesla să accepte Doge?”, a întrebat Musk sub forma unui sondaj la doar câteva zile după ce a numit dogecoin o „escrocherie” în timpul emisiunii Saturday Night Live, afirmație care a dus la o scădere de 30% a prețului criptomonedei după ce acesta crescuse cu 700% în decurs de o lună.

Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și un susținător al criptomonedelor, și-a folosit contul de Twitter pentru a-și exprima opiniile despre diferite monede digitale printre care și bitcoin, comentariile sale aducând adesea fluctuații a prețurilor acestora.

Miliardarul sud-african a anunțat în luna martie a acestui an că clienții din Statele Unite vor putea cumpăra mașini Tesla cu bitcoini, marcând un pas important în lupta criptomonedelor de a fi acceptate în comerțul pe scară largă.

Tesla cumpărase mai devreme în cursul anului bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari, acțiune care a alimentat creșterea prețului criptomonedei la noi recorduri.

Sondajul lui Musk cu privire la dogecoin a atras peste două milioane de răspunsuri în orele de la postarea sa, peste 75% din respondenți votând „Da” pentru acceptarea noii forme de plată.

Întrebarea CEO-ului Tesla vine la doar câteva zile după ce SpaceX, compania aerospațială a lui Musk, a anunțat că va accepta dogecoini pentru finanțarea unei misiuni lunare programate pentru primul trimestru al anului viitor.

Cantitatea limitată a bitcoinilor ajută la creșterea valorii lor în contextul în care moneda digitală începe să fie tot mai acceptată în cadrul tranzacțiilor comerciale.

Însă dogecoin, care a fost creat ca o glumă în 2013, are o ofertă nelimitată și este rareori folosit pentru plata unor bunuri.

Cu toate acestea, prețul dogecoin a crescut cu peste 700% în ultima lună și a devenit acum a patra cea mai mare criptomonedă din lume.

Dogecoin a atins un nou preț record de 0,73$ joia trecută.

Citește și: