Tesla a făcut valuri la începutul lunii februarie a acestui an când a dezvăluit că a cumpărat bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari însă deja a reușit să obțină un profit substanțial de pe urma investiției, relatează Business Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Producătorul de vehicule electrice deținut de Elon Musk a dezvăluit luni că a vândut active digitale în valoare de 272 milioane de dolari în primele trei luni ale lui 2021 și a obținut un profit de 101 milioane de dolari de pe urma acestora.

Tesla are în continuare active digitale în valoare de 1,33 miliarde de dolari înregistrate în bilanțul contabil. Nu este clar de unde provine diferența de 171 de milioane de dolari însă convertirea bitcoinilor în dolari poate presupune comisioane mari, potrivit Insider.

Dezvăluirea a fost făcută luni după-masa când Tesla și-a prezentat rezultatele financiare din primul trimestru al lui 2021 în care compania a raportat venituri de 10,39 miliarde de dolari și un profit de 438 milioane de dolari pentru cele 3 luni care s-au încheiat pe 31 martie.

Compania auto a înregistrat profit mulțumită celor 518 milioane dolari obținuți din vânzarea de credite de emisii care sunt cumpărate de companii auto care nu reușesc să îndeplinească ținta medie de emisii de CO2 și în urma vânzării de bitcoini ce i-au adus venituri nete de 101 milioane de dolari.

Prețul bitcoin a crescut cu aproximativ 60% din 8 februarie, data la care Tesla a anunțat achiziția criptomonedelor deși a scăzut ușor față de maximul de peste 63.000 de dolari înregistrat mai devreme în cursul lunii aprilie.

CFO-ul (Chief Financial Officer) Tesla, Zachary Kirkhorn, a afirmat în timpul unei conferințe virtuale avute luni cu investitorii companiei că aceasta va continua să folosească veniturile obținute din vânzarea de autovehicule pentru a-și extinde portofoliul de bitcoini.

Anunțul acestuia vine după ce în luna martie Tesla a început să accepte bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale.