Popularitatea alianței conservatoare a premierului Angela Merkel a ajuns la un minim istoric, adâncind o aparentă reorientare în opțiunile de vot ale germanilor, relatează CNBC.

Angela MerkelFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Uniunea Creștin Democrată (CDU) a lui Merkel și partidul său soră din Bavaria, Uniunea Creștin Socială (CSU), au ajuns la doar 23% din intenția de vot, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, potrivit unui nou sondaj comandat de ziarul Bild am Sonntag.

Sondajul a avut un eșantion de 1.910 de persoane, arătând că popularitatea blocului CDU-CSU a scăzut din nou, săptămâna trecută fiind de 24%.

Verzii și-au păstrat prima poziție în opțiunile electoratului german, scăzând însă la rândul lor cu 1% față de săptămâna anterioară.

Social democrații (SPD), actualul partener de guvernare al alianței CDU-CSU, s-au clasat pe locul 3, cu 16% din intenția de vot.

SPD l-a confirmat duminică pe Olaf Scholz, actualul ministru de finanțe al Germaniei, drept candidat al partidului pentru funcția de cancelar.

Acesta se va confrunta cu Annalena Baerbock, candidata verzilor și cu Armin Laschet, candidatul blocului CDU-CSU, pentru a o înlocui pe Angela Merkel în urma alegerilor parlamentare programate pentru luna septembrie a acestui an.

Pe același subiect: