Fostul preşedinte american Donald Trump a calificat miercuri o 'ruşine absolută' deciziile reţelelor de socializare de a-i menține suspendate conturile, transmite AFP. Președintele american Joe Biden crede că platformele de socializare au responsabilitatea de a „opri amplificarea conținutului care nu este de încredere”, a declarat miercuri Casa Albă, chiar dacă a refuzat să comenteze direct o decizie a comisiei de supraveghere a Facebook Inc de a menține o blocare a fostului președinte Donald Trump de pe această rețea, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

''Ceea ce au făcut Facebook, Twitter şi Google reprezintă o ruşine absolută. I s-a retras libertatea de exprimare preşedintelui Statelor Unite pentru că nebunii stângii radicale se tem de adevăr, dar adevărul va ieşi oricum la suprafaţă, mai puternic şi mai mare decât oricând'', a subliniat Trump într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Consiliul de supraveghere al Facebook a decis miercuri să menţină decizia de a-i interzice fostului preşedinte american Donald Trump să posteze mesaje pe pagina sa de pe această reţea socială şi pe contul său de Instagram.

Chiar dacă a refuzat să comenteze direct o decizie a comisiei de supraveghere a Facebook Inc de a menține o blocare a fostului președinte Donald Trump de pe această rețea, Biden crede că platformele de socializare au responsabilitatea de a „opri amplificarea conținutului care nu este de încredere”.

"Opinia președintelui este că principalele platforme au o responsabilitatea legată de sănătatea și siguranța tuturor americanilor de a opri amplificarea conținutului care nu este de încredere, dezinformării și informării greșite, în special legate de COVID-19, vaccinări și alegeri", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.