Ministerul de externe al Rusiei a anunțat miercuri că a ordonat expulzarea a șapte diplomați din Slovacia, Lituania, Letonia și Estonia ca răspuns la expulzările unor oficiali ruși, relatează Reuters.

Serghei Lavrov si Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Ministerul rus le-a dat la dispoziție diplomaților o săptămână să părăsească țara. Trei dintre aceștia sunt din Slovacia, doi din Lituania și unul din Letonia, respectiv Estonia.

Rusia a acuzat cele patru țări că și-au manifestat „pseudo-solidaritatea” cu Cehia care a ordonat majorității personalului diplomatic rus să părăsească țara după dezvăluirea că Moscova ar fi în spatele exploziei din 2014 care a produs două victime la un depozit de muniție din această țară.

Rusia a respins acuzațiile drept absurde, tensiunile dintre Praga și Moscova ajungând la cel mai înalt nivel de la căderea comunismului în 1989.

Cei doi suspecți acuzați de autoritățile cehe că s-ar afla în spatele exploziei din 2014, Ruslan Boșirov și Alexandr Petrov, ar face parte din unitatea de elită 29155 a GRU, serviciul secret al armatei ruse.

Pe același subiect: