Un procent de 46% dintre susținătorii Partidului Republican din Statele Unite consideră că verdictul de condamnare a polițistului Derek Chauvin pentru uciderea afro-americanului George Floyd este greșit, relatează The Grio.

Afis al Partidului RepublicanFoto: Jason Redmond / AFP / Profimedia Images

Un sondaj realizat de CBS News/YouGov care a chestionat peste 2.500 de americani a descoperit diferențe semnificative cu privire la verdict în rândul susținătorilor celor două partide ale duopolului politic american.

Potrivit sondajului, 90% dintre democrați consideră condamnarea lui Chauvin în toate cele trei capete de acuzare - crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă - verdictul „corect”.

În rândul persoanelor ce s-au declarat independente procentul a scăzut la 75% însă doar puțin peste jumătate din cei care au afirmat că sunt republicani consideră că deznodământul procesului a fost corect.

46% din susținătorii sau membrii Partidului Republican au afirmat că verdictul este greșit.

Un alt sondaj realizat de Morning Consult arată că 66% din alegătorii republicani consideră că „violența împotriva poliției” este o problemă mai serioasă decât violența împotriva afro-americanilor.

Polițistul Derek Chauvin a fost condamnat pe 21 aprilie pentru asasinarea afro-americanului George Floyd în urma unui proces care a încheiat un caz răsunător care a lăsat o amprentă profundă asupra Americii ilustrând diviziunile rasiale din țară.

Citește și: