Președintele SUA, Joe Biden, va face prima sa călătorie în străinătate în Regatul Unit și apoi în Belgia la jumătatea lunii iunie, a anunțat vineri Casa Albă, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: AFP / Profimedia Images

Biden va participa la summit-ul G7 în perioada 11-13 iunie la Cornwall (sud-vestul Angliei), apoi la summitul liderilor țărilor NATO de la Bruxelles, pe 14 iunie.

La Bruxelles, el va participa, de asemenea, la un summit UE / SUA pentru a sublinia angajamentul Washingtonului către un "parteneriat transatlantic puternic" bazat pe "valori comune", a declarat executivul SUA.

Casa Albă precizează că va oferi în curând mai multe detalii despre această călătorie, „în special cu privire la posibile elemente suplimentare”.

Această formulare a alimentat imediat speculațiile la Washington cu privire la o posibilă întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Joe Biden i-a propus săptămâna trecută omologului său rus, într-un interviu telefonic, să se întâlnească vara aceasta într-o țară terță pentru un summit care să stabilească relațiile dintre cele două puteri rivale.

Moscova și-a exprimat interesul pentru această ofertă, care a fost însă parazitată de sancțiuni și contra-sancțiuni schimbate de cele două țări, tot săptămâna trecută.

Finlanda și Austria și-au exprimat în mod special disponibilitatea de a-i găzdui pe cei doi lideri.