Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a sugerat joi că guvernul Statelor Unite ar putea oferi vize temporare de muncă și în cele din urmă cetățenia celor care participă la un amplu program de plantare de copaci demarat de autoritățile mexicane, relatează Reuters.

Andres Manuel Lopez ObradorFoto: AFP / AFP / Profimedia

Lopez Obrador a făcut sugestia în timpul summitului virtual privind schimbările climatice organizat de președintele american Joe Biden.

Summitul de două zile la care participă 40 de lideri din întreaga lume printre care președinții Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Jair Bolsonaro și Xi Jinping și prim-miniștrii Boris Johnson și Justin Trudeau a început joi la ora 15:00 (ora României).

În ceea ce îl privește pe președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador acesta a declarat că Mexicul intenționează să își extindă programul de plantare de copaci în țările învecinate din America Centrală, afirmând că în prezent sunt plantați 700.000 de copaci.

Înainte de summit, Lopez Obrador declarase că acordarea cetățeniei americane în schimbul plantării de copaci ar fi în beneficiul SUA, potrivit ABC News.

Statele Unite „caută alternative fiindcă migrația este scăpată de sub control”, a declarat acesta.

„În loc să caute modalități de a o bloca prin măsuri punitive, (migrația) ar trebui canalizată și ordonată”, a afirmat președintele mexican.