Hotnews transmite summitul virtual privind schimbările climatice organizat de președintele american Joe Biden care a început joi la ora 15:00 (ora României). În total 40 de lideri din lume, inclusiv preşedinţii Emmanuel Macron, Vladimir Putin şi Xi Jinping urmează să participe la summitul virtual de două zile.

Joe BidenFoto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia

Înainte de demararea summitului administrația președintelui democrat a anunțat că Statele Unit îşi stabilesc obiectivul unei reduceri cu 50-52% - faţă de nivelul din 2005 - a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030.

Joe Biden, care încearcă să relanseze lupta împotriva modificărilor climatice, abandonată de către predecesorul său Donald Trump, şi-a stabilit deja obiectivul - mai larg - de a trece Statele Unite la o economie mai puţin poluantă cu carbon până în 2050.

Obiectivele reduceri poluării - sector cu sector, de la centrale electrice la automobile - urmează să fie comunicate în cursul acestui an.

Joe Biden a prezentat la sfârşitul lunii martie un vast plan privind infrastructura care prevede o reducere a dependenţei Statelor Unite de energia fosilă, în lupta împotriva încălzirii globale. Acest plan de investiţii, care este necesar să fie adoptat de către Congres, se loveşte de opoziţia republicanilor.

Planul prevede alocarea a 174 de miliarde de dolari (aproximativ 150 de miliarde de euro) în vederea dezvoltării pieţei vehiculelor electrice şi mobilizarea a miliarde de dolari în favoarea energiei regenerabile.

REFERINȚĂ: