Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa joi la summitul internaţional pe tema climei organizat prin videoconferinţă de preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunțat Kremlinul, relatează Le Figaro și Reuters, potrivit Mediafax.

Vladimir PutinFoto: Kremlin.ru

„Vladimir Putin va prezenta abordarea Rusiei în contextul stabilirii unei cooperări ample la nivel internaţional pentru depăşirea consecinţelor negative ale schimbărilor climatice”, a comunicat Preşedinţia Rusiei.

Aproximativ 40 de lideri de ţări sunt invitaţi la summitul organizat de Statele Unite, pe 22 şi 23 aprilie, pe tema climei.

Nu este clar dacă preşedintele Chinei, Xi Jinping, va participa la reuniunea intitulată "Ziua Pământului". Beijingul şi Washingtonul au stabilit să aplice măsuri pentru reducerea emisiilor poluante.

„Statele Unite şi China asumă angajamentul de a coopera la nivel bilateral şi cu alte ţări pentru abordarea crizei climatice, care trebuie tratată cu seriozitate şi urgenţă”, au comunicat cele două ţări.

După cum a promis, Joe Biden a decis în prima sa zi la Casa Albă să restabilească acordul climatic de la Paris, din care predecesorul său retrăsese Statele Unite.

Întoarcerea celei mai mari economii din lume, al doilea mare emițător de C02, a devenit efectivă pe 19 februarie și înseamnă că aproape toate națiunile planetei sunt acum părți la acordul semnat în 2015.