​Poliţia din SUA a ucis prin împuşcare o adolescentă de culoare în Columbus, capitala statului Ohio, la mai puţin de o oră înainte de condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin de uciderea lui George Floyd, relatează AFP și Insider.

Impuscarea Ma'Khiei BryantFoto: Captura YouTube

Potrivit şefului poliţiei din oraş, Michael Woods, poliţişti au intervenit în urma unui apel de urgenţă marţi după-amiaza, la ora locală 16.30 (23.30, ora României), al unei persoane care se temea de faptul că era atacată cu lovituri de cuţit.

Poliţia a publicat o parte a înregistrării camerei purtate de către poliţistul care a ucis adolescenta.

Minora, în vârstă de 16 ani, a fost identificată ca fiind Ma'Khia Bryant, de către serviciile sociale din comitatul Franklin.

„Considerăm că este important să împărtăşim cu comunitatea, să fim transparenţi în acest incident, să le oferim anumite răspunsuri”, a declarat Michael Woods.

În imaginile video publicate apar poliţişti care sosesc la locul unei cerţi, la care asistă câteva persoane. O adolescentă o atacă pe alta cu ceea ce pare să fie un cuţit.

Se aud focuri de armă, iar tânăra se prăbuşeşte la pământ. Poliţistul aruncă, apoi, un cuţit departe de adolescentă.

Primarul din Columbus Andrew Ginther a denunţat moartea tinerei drept o „situaţie oribilă şi tulburătoare”, a evocat „o zi tragică pentru oraşul Columbus” şi le-a cerut locutorilor să se roage pentru familia adolescentei.

Potrivit primarului, poliţistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, „a acţionat pentru a proteja altă fată a comunităţii noastre”.

Mama adolescentei ucise, Paula Bryant, a declarat pentru filiala locală a postului CBS că fiica sa era „foarte iubitoare, liniştită” şi ”apăra pacea”.

REFERINȚĂ: