Cea mai înaltă instanță a Franței a decis că un bărbat condamnat pentru uciderea unei evreice în vârstă nu va fi judecat pentru crimă, relatează Insider.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Kobili Traoré a recunoscut că și-a ucis vecina, Sarah Halimi, în 2017. Acesta a strigat „Allahu Akbar” („Allah este mare!” în limba arabă”) și „Am ucis diavolul” la scurt timp după ce a aruncat-o pe femeie de pe balconul apartamentului ei de la etajul 3 al unui bloc din Paris, potrivit New York Times.

Curtea de Casație, ultima instanță de apel din Franța, a confirmat miercurea trecută două decizii ale unor instanțe anterioare care au hotărât că Traoré nu poate fi judecat pentru crima sa deoarece acesta se afla într-o psihoză indusă de droguri, relatează France24.

Traoré, un dealer de droguri, a fumat marijuana zilnic timp de 13 ani, ajugând să fumeze și 15 țigări cu drog într-o zi. Analizele toxicologice au arătat că acesta avea canabis în sânge în ziua arestării sale, potrivit ziarului francez Libération.

Curtea de Casație a notat în motivarea deciziei că „o persoană nu poate fi trasă la răspundere din punct de vedere penal dacă în momentul petrecerii faptelor aceasta suferă de perturbări psihice sau neuropsihice care i-au eliminat complet discernământul sau controlul”.

Bărbatul va fi internat într-un spital psihiatric până când doctorii vor considera că este apt pentru reintegrare în societate, relatează presa franceză.

Citește și: