Poliția cehă i-a dat în căutare pe agenții GRU ce au fost implicați și în otrăvirea lui Serghei Skripal și spune că unul din cei doi agenți ai serviciilor speciale ruse s-a legitimat în Cehia cu un pașaport moldovenesc emis pe numele Nicolae Popa, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Persoanele au folosit cel puțin două identități. Prima dată aceștia s-au legitimat cu două pașapoarte rusești cu numele Alexandr Petrov, născut la 13 iulie 1979, și Ruslan Boșirov, născut la 12 aprilie 1978, iar ulterior printr-un pașaport moldovenesc pe numele lui Nicolai Popa, născut pe 18 iulie 1979, și un pașaport al Tadjikistanului eliberat pe numele Ruslan Tabarov, născut 23 octombrie 1975”, se spune în anunțul publicat de Poliția cehă.

Poliția cehă a anunțat sâmbătă că este în căutarea a doi bărbați ce dețin mai multe pașapoarte, inclusiv pașapoarte rusești cu numele Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, transmite Reuters.

Anunțul a venit în aceeași zi cu cel al expulzării a 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga, în condițiile în care poliția cehă suspectează că membrii serviciului militar rus GRU au fost implicați în explozia de la un depozit de armament din localitatea cehă Vrbětice în 2014.

La Moscova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru portalul RBK că: „Praga știe foarte bine ce va urma după aceste scamatorii”.

Iar prim-adjunctul comitetului Consiliului Federațiilor pentru relații internaționale, Vladimir Djabarov, a calificat drept „aberații supte din deget” declarațiile făcute la Praga. „Este o situație inventată pentru a-i susține pe americani”, a spus senatorul rus.