Entesar Al-Hammadi, un fotomodel din Yemen, a fost răpită de pe străzile orașului Sanaa și pusă sub acuzare de rebelii houthi după ce a pozat într-o ședință foto fără hijab, relatează The Telegraph.

Entesar Al-HammadiFoto: Social media

Al-Hammadi, în vârstă de 20 de ani, a fost arestată în capitala Yemenului în luna februarie alături de două cunoștințe în timp ce se deplasau spre un studio de filmări, potrivit presei saudite care afirmă că rebelii houthi au acuzat-o de încălcarea codului vestimentar islamic.

Khaled Mohammed Al-Kamal, avocatul femeii, a declarat pentru Arab News că clienta sa a fost „arestată fără mandat”. Acesta a adăugat că Al-Hammadi urmează să fie interogată de o instanță controlată de rebeli duminică.

Răpirea fotomodelului a fost condamnată pe Twitter de către ministrul informațiilor din guvernul susținut de Arabia Saudită, acesta catalogând fapta drept o „infracțiune oribilă” și cerând asistența ONU pentru a obține eliberarea sa.

El-Hammadi a devenit cunoscută în Yemen în urma unei ședințe foto în care a pozat în costumul tradițional purtat de femeile din această țară

Acesta a adăugat că Al-Hammadi este doar ultima dintr-un șir de femei din Yemen vizate de rebelii houthi ca parte a unei campanii de reprimare a disidenței.

Rebelii houthi susținuți de Iran controlează o suprafață din Yemen în care locuiește două treimi din populația acestei țări, aflându-se într-un război civil sângeros cu guvernul acestei țări din 2014.

Conflictul a cauzat până în prezent moartea a peste 130.000 de persoane, printre acestea numărându-se numeroși civili. Războiul din Yemen este considerat cea mai gravă criză umanitară în desfășurare în lume.

Citește și: