Camioneta care a provocat cel mai grav accident feroviar al ultimelor decenii din Taiwan alunecase pe șine cu circa un minut înainte ca trenul ce avea o viteză de peste 120 km/h să ajungă acolo, au spus anchetatorii, în condițiile în care au fost făcute publice imagini cu încercarea de frânare a mecanicilor, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel puțin 50 de oameni au murit și 200 au fost răniți vineri când un tren cu 8 vagoane a lovit un autovehicul al unei companii de construcții ce căzuse pe terasament, deraind chiar când intra într-un tunel.

De la momentul în care camioneta a alunecat pe șine și până când a fost lovită de Expresul Taroko a trecut puțin peste un minut, a spus șeful comisiei de siguranță în transporturi din Taiwan, Young Hong-tsu.

El a prezentat un scurt clip filmat de camera montată în tren, ce arată cum garnitura iese dintr-o curbă și se lovește de camionetă.

Young a spus că mecanicul și asistentul – ambii morți în accident – au încercat să frâneze, dar au avut doar câteva secunde să reacționeze: ”A făcut tot ce îi stătea în putere în speranța evitării unui dezastru”.

Potrivit oficialului, trenul ar fi avut nevoie de 500-600 de metri pentru a opri complet. Trenul avea 125 km/h, dar a încetinit doar până la 121 km/h înainte de impact.