Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte zeci rănite după ce un tren care transporta aproape 500 de persoane a deraiat într-un tunel din Taiwan. Trenul, cu opt vagoane, ar fi lovit un camion care alunecase pe șinele de la gura tunelului. Salvatorii au verificat vagoanele grav deteriorate din interiorul tunelului pentru a găsi supraviețuitori, dintre care unii au spart geamurile pentru a se salva.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trenul circula de la capitala Taipei la Taitung și transporta oameni care călătoreau pentru un weekend prelungit prilejuit de o sărbătoare.

UPDATE 20:00 Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte zeci rănite după ce un tren care transporta aproape 500 de persoane a deraiat într-un tunel din Taiwan.

UPDATE 11.10 Bilanțul deceselor a urcat la 41, iar noile informații arată că în tren erau 490 de persoane, nu 350 cât estimau anterior forțele de salvare. Deoarece trenul era atât de aglomerat, mulți călători stăteau în picioare. ”Oamenii pur și simplu au căzut unul peste altul, a fost îngrozitor”, a povestit o supraviețuitoare.

-----------------

Trenul ce mergea spre Taitund a ieșit de pe șine într-un tunel la nord de Hualien, unele vagoane lovind pereții tunelului. Acesta este cel mai grav accident feroviar din Taiwan din ultimele patru decenii. În 1981, 30 de oameni au murit după o ciocnire în nordul țării.

Potrivit primelor informații ale pompierilor, între 80 și 100 de persoane au fost evacuate din primele patru vagoane, dar vagoanele de la cinci la opt sunt ”deformate” și este greu de ajuns la el.

Potrivit agenției oficiale Central News, camioneta nu a fost parcată corespunzător și a alunecat în calea trenului. În imagini postate de pompieri apare camioneta distrusă lângă trenul deraiat.

”Trenul nostru s-a ciocnit de o camionetă. Camioneta a venit în jos”, spune un bărbat într-un clip video difuzat de televiziunea taiwaneză.