Mitch McConnell, liderul republican al Senatului, a amenințat luni cu „consecințe grave” pentru sectorul privat american vorbind de un „șantaj economic”, referindu-se la mutarea unui joc de baseball de gală planificat în Georgia, mutare decisă ca urmare adoptării unei controversate legi electorale, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liga Nord-Americană de Baseball (MLB) a anunțat vineri că All-Star Game 2021, programat pentru 13 iulie în Atlanta, capitala Georgiei, va fi în cele din urmă organizat în altă parte, în urma adoptării unei legi pe care democrații o consideră că urmărește restricționarea accesului la urne pentru minorități, în special afro-americani.

Joe Biden, care a numit legea „disprețuitoare”, a susținut în mod eronat că va reduce orarul secțiilor de votare. Un punct de care republicanii au profitat pentru a-i acuza pe democrați că au răspândit informații false.

Dar celelalte critici ale președintelui democrat - interzicerea grupurilor externe de a distribui alegătorilor mâncare și apă în timpul orelor lungi de așteptare sau restricții privind accesul la votul anticipat - sunt adevărate.

Companiile private precum Coca-Cola și Delta Airlines, care oferă multe locuri de muncă în Georgia, au denunțat public legea. Totuși, astfel de măsuri pot fi găsite în state guvernate de democrați, cum ar fi New York, fără a suferi aceleași consecințe, spune Mitch McConnell.

„Companiile nu trebuie să folosească șantajul economic pentru a răspândi dezinformarea”, a continuat senatorul de Kentucky într-o declarație, prezicând că vor exista „consecințe grave dacă devin instrumentul hoardelor dure ale extremei stângi”.

Senatorul republican Marco Rubio a adăugat într-o scrisoare acidă către șeful Rob Manfred al Ligii Nord-Americane de Baseball (MLB): "Oare Major League Baseball își va întrerupe angajamentul cu țările care nu organizează deloc alegeri, precum China și Cuba".