Opozantul rus Alexei Navalnîi, care face greva foamei în închisoare, după ce i s-au refuzat îngrijirile medicale, spera să fie vizitat de un medic. În schimb, el a fost vizitat de Maria Butina, condamnată pentru spionaj în SUA, scrie Washington Post. Ea făcea un reportaj pentru Russia Today și a spus că închisoarea în care se află Navalnîi este ”cea mai confortabilă”, potrivit unei postări de pe Twitter a echipei lui Navalnîi.

Maria ButinaFoto: YouTube

Navalnîi se află în Colonia penală numărul 2, iar aceasta spune că gardienii îl trezesc de opt ori pe noapte și l-au pedepsit pentru mai multe infracțiuni.

Printre altele: că s-a trezit cu 10 minute mai devreme, că a purtat un tricou atunci când s-a întâlnit cu avocatul, că a refuzat să facă exercițiile de dimineață.

”În loc de un doctor, Butina, o nenorocită propagandistă de la canalul RT, a sosit astăzi însoțită de camere video”, arată o postare de joi de pe contul de Twitter al lui Navalny. Ea „striga că aceasta este cea mai bună și cea mai confortabilă închisoare”.

Navalnîi ar fi numit-o „un parazit și un servitor de hoți”.

Postările pe rețelele de socializare ale lui Navalnîi sunt făcute în numele său de membrii echipei sale, deoarece acesta nu are acces la Internet.

Potrivit contului de Twitter al lui Navalnîi, Butina și-a încheiat vizita intervievând „activiști care i-au spus cât de bine este totul”.

Citește și:

Maria Butina, condamnată pentru spionaj în SUA, a fost angajată prezentator la televiziunea Russia Today

Rusia: Navalnîi a slăbit 8 kg de la sosirea în lagărul de detenție