Maria Butina, tânăra arestată pentru spionaj în SUA și extrădată în Rusia, a fost angajată moderator la o emisiune online a televiziunii de stat Russia Today care are ca profil atacarea și ridiculizarea opoziției, a anunțat postul TV citat de Reuters.

Maria ButinaFoto: YouTube

Maria Butina, 31 de ani, a fost condamnată de instanța din America, după ce a pledat vinovat pentru unul dintre capetele de acuzare. Ea a recunoscut că a acționat ca agent de influență al Rusiei, infiltrându-se în grupuri privind dreptul de a deține arme și influențând activiști conservatori și republicani.

În octombrie, după ce a executat 18 luni de detenție, Butina a fost extrădată și a fost primită cu fanfară la Moscova. Oficialii ruși au calificat acuzațiile aduse de partea americană drept ridicole, susținând că mărturia a fost obținută sub presiune.

Emisiunea este intitulată ”Wonderful Russia Bu Bu Bu” (Minunata Rusie-n.red), un joc de cuvinte care ridiculizează sloganul liderului opoziției Alexei Navalnîi care vorbește despre ”Minunata Rusie a viitorului”, atunci când Vladimir Putin nu va mai fi la putere.

RT a precizat că Butina a participat la emisiune săptămâna trecută și a apărat decizia autorităților de a aresta mai mulți activiști opozanți, la protestele de la începutul anului.

De asemenea, comisarul Rusiei pentru drepturile omului i-a oferit luna trecută un post în campania pentru apărarea drepturilor rușilor care sunt arestați în afara granițelor.