Partidul Likud al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare israeliene de marți, dar fără nicio garanție că obține o majoritate de locuri pentru a forma următorul guvern, potrivit exit-pollurilor, relatează AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Rafael Ben-Ari / Alamy / Profimedia Images

Potrivit acestor exit-polluri realizate de canalele israeliene, formațiunea lui Netanyahu a câștigat între 31 și 33 de locuri din 120 în Knesset (Parlament), urmat de partidul Yesh Atid („Există un viitor”) al centristului Yair Lapid creditat cu 16 - 18 locuri.

Împreună cu aliații săi de dreapta, Benjamin Netanyahu ar câștiga mai mult sprijin pentru a forma o coaliție de guvernare dacă Naftali Bennett, creditat cu 7-8 locuri, i se alătură.

Acesta din urmă, în fruntea partidului de dreapta radicală Yamina, nu a precizat dacă susține un guvern anti-Netanyahu sau un guvern pro-Netanyahu.

Rezultatele oficiale parțiale vor fi publicate peste noapte și comisia electorală a declarat că ar putea anunța rezultatele finale vineri, chiar înainte de Paște, care începe sâmbătă.

Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, acuzat de corupție, în timp ce procesul său cu privire la acuzaţii de luare de mită, fraudă şi încălcare a încrederii a început deja şi se aşteaptă să fie reluat în aprilie, și-a jucat supraviețuirea politică în acest scrutin, al patrulea în doi ani.

Citește și:

Alegeri generale în Israel pentru a patra oară în doi ani: Netanyahu mizează și pe succesul campaniei de vaccinare