Anchetatorii ruși le-au recunoscut pe cele trei surori acuzate că și-au ucis tatăl abuziv drept victime, au spus marți avocații acestora, o mișcare despre care activiștii spun că este un pas înainte în dosar, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Krestina, Angelina și Maria Khachaturyan au recunoscut că și-au ucis tatăl în iulie 2018 după ce acesta le-a supus la ani de zile de abuz fizic, mental și sexual.

Comisia de anchetă a deschis un dosar împotriva tatălui lor Mikhail Khachaturyan sub acuzația de agresiune sexuală, constrângere la acte sexuale și tortură la începutul acestei luni.

Alexei Parshin, unul dintre avocații surorilor Khachaturyan, a declarat pentru The Moscow Times că speră că recunoașterea lor ca victime va duce la renunțarea acuzațiilor împotriva celor trei surori.

Dacă tatăl lor este găsit vinovat, „aceasta este mai multă dovadă că au fost agresate în mod repetat de mai mulți ani și că viața și siguranța lor au fost puse în pericol”, a spus Parshin.

„Ancheta a stabilit deja că au suferit vătămări corporale grave; acest lucru ne indică starea de autoapărare necesară în care se aflau. Dacă au fost într-o stare de autoapărare necesară, nu pot fi găsite vinovate și dosarul deschis împotriva lor ar trebui să fie abandonat ", a adăugat el.

Celălalt avocat al surorilor, Yaroslav Pakulin, a declarat pentru site-ul de știri Open Media că procesul surorilor nu va începe până când procesul tatălui lor nu se va încheia, ceea ce înseamnă că probabil vor rămâne în arest la domiciliu luni sau chiar ani.

Activista feministă Daria Serenko a numit decizia Comitetului de Investigație un „progres foarte important” pentru cazul surorilor într-un mesaj pe Twitter de marți.

Cazul surorilor Khachaturyan a împărțit societatea rusă, susținătorii lor acuzând lipsa de protecție a Rusiei pentru victimele abuzurilor domestice pentru că le-au forțat pe adolescente să se apere, în timp ce unii consideră că acestea sunt niște criminale.

Citește și:

Rusia: Cazul surorilor care și-au ucis tatăl care le-a torturat timp de ani de zile a ajuns în inimile rușilor / Sute de mii de oameni cer ca ele să nu fie condamnate