Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii urmează să numească un ofițer pentru diversitate cu puteri extinse care să supervizeze modernizarea monarhiei ca urmare a acuzațiilor de rasism formulate la adresa familiei regale de către prințul Harry și Meghan Markle, relatează Insider.

Regina Elisabeta a II-a a Marii BritaniiFoto: Captura YouTube

Măsura este doar una dintr-o serie de acțiuni planificate ca parte a efortului de reformare, potrivit The Mail on Sunday.

Angajații palatului regal vor participa la cursuri de „ascultare și învățare” cu mai mulți instructori iar membrii familiei regale vor „cere păreri independente” cu privire la o mai bună incluziune a minorităților etnice, persoanelor cu dizabilități și a celor din comunitatea LGBT, potrivit aceleiași surse.

„Avem deja politicile, procedurile și programele însă nu am văzut progresul pe care ni l-am dori și acceptarea că trebuie făcute mai multe. Putem mereu să ne îmbunătățim”, a declarat o sursă din cadrul palatului regal pentru Mail on Sunday.

Aceasta a dezvăluit că eforturile se bucură de susținerea deplină a familiei regale.

Numirea unui ofițer pentru diversitate vine după interviul exploziv acordat de prințul Harry și Meghan Markle în care actrița i-a acuzat pe membri ai familiei regale că au discutat despre ce culoare va avea pielea fiului lor Archie.

Markle nu a dezvăluit membrii familiei regale la care se referea însă Oprah a clarificat ulterior că nu este vorba de regina Elisabeta a II-a sau de soțul ei, prințul consort Philip.

Citește și: