Regina Elisabeta a II-a este ''întristată'' de dificultăţile împărtăşite de prinţul Harry şi soţia lui Meghan şi şi-a exprimat dragostea faţă de aceştia, a declarat marţi Palatul Buckingham într-un prim comunicat difuzat după interviul răsunător al cuplului princiar, relatează AFP.

Regina Elizabeta a II aFoto: Captura YouTube

Regina Elisabeta a II-a i-a asigurat marți pe prințul Harry și soția sa Meghan de afecțiunea ei și a promis că se va ocupa „în privat” de acuzațiile de rasism lansate de cuplu, asigurându-i că îi iau „foarte în serios”.

''Întreaga familie este întristată să afle cât de dificili au fost ultimii ani pentru Harry şi Meghan'', a indicat palatul, subliniind că cuplul şi fiul lor Archie ''vor fi mereu membri ai familiei foarte iubiţi''.

Prințul Harry a făcut noi precizări legate de acuzațiile potrivit cărora, la Palatul Buckingham, au existat discuții legate de cât de închisă va fi pielea fiului său Archie, transmițând că acestea nu se referă nici la Regină, nici la soțul ei, Ducele de Edinburgh, în prezent internat într-un spital din Londra. Clarificările îi aparțin lui Oprah Winfrey, cea care le-a luat interviu prințului Harry și lui Meghan Markle.

Mărturisirile explozive ale Ducelui și Ducesei de Sussex către Oprah Winfrey, difuzate duminică, au scufundat monarhia într-o nouă criză care amintește de epoca Lady Diana, mama lui Harry, din anii 1990, care a dezvăluit în public necazurile ei conjugale, apoi a murit într-un accident de mașină, urmărită fiind de paparazzi la Paris.