Președintele rus Vladimir Putin a spus joi că este gata să poarte discuții publice online cu președintele american Joe Biden vineri sau luni, relatează Reuters, în timp ce Casa Albă spune că Biden nu regretă că l-a numit pe liderul de la Kremlin ”ucigaș”.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Putin a spus, vorbind la televiziunea de stat, că este gata să discute relațiile bilaterale cu Statele Unite, precum și alte probleme, precum ar fi conflictele regionale.

Vladimir Putin a spus că va ordona ministrului său de externe să pregătească discuțiile, la o zi după ce Biden a afirmat că liderul Rusiei este un ”ucigaș”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus joi că Biden nu are regrete răspunzând la întrebarea dacă președintele american este îngrijorat că afirmațiile sale au escaladat o relație deja tensionată.

Afirmațiile de joi seară ale liderului de la Kremlin vin la câteva ore după ce i-a răspuns sarcastic președintelui american Joe Biden, întorcându-i cumva acuzația potrivit căreia ar fi un ”ucigaș”.

Putin a spus că oamenii au tendința de a vedea în ceilalți o reflexie a propriei persoane. El a adăugat că îi urează multă sănătate liderului de la Casa Albă.

Anterior intervenției sale, Kremlinul a transmis joi că declarațiile președintelui american Joe Biden potrivit cărora Vladimir Putin este ”un criminal” arată clar că liderul de la Casa Albă nu este deloc interesat să repare relațiile cu Moscova, iar Rusia ia act de acest lucru.

Rusia a anunțat miercuri că și-a rechemat ambasadorul în Statele Unite pentru consultări, asigurând totodată că dorește să evite „degradarea ireversibilă” a relațiilor cu Washingtonul, după declarațiile lui Joe Biden cu privire la Vladimir Putin.