Vladimir Putin i-a răspuns joi sarcastic președintelui american Joe Biden, întorcându-i cumva acuzația potrivit căreia ar fi un ”criminal”. Potrivit Reuters, Putin a spus că oamenii au tendința de a vedea în ceilalți o reflexie a propriei persoane. El a adăugat că îi urează multă sănătate liderului de la Casa Albă.

Vladimir PutinFoto: Alexei Nikolsky / TASS / Profimedia Images

Anterior intervenției sale, Kremlinul a transmis joi că declarațiile președintelui american Joe Biden potrivit cărora Vladimir Putin este ”un criminal” arată clar că liderul de la Casa Albă nu este deloc interesat să repare relațiile cu Moscova, iar Rusia ia act de acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a mai spus că afirmațiile lui Biden sunt ”foarte grave” și ”fără precedent”.

Pe de altă parte, Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească prea curând cu ambasadorul rus la Washington, care a fost rechemat în țară pentru consultări.

Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump, iar acest lucru se va vedea curând. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emsiunii ”Good morning, America”.

Întrebat de prezentatorul emisiunii ”Good Morning, America” George Stephanopoulos care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: ”Veți vedea curând”.

De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un ”criminal”, Biden a răspuns: “Mmm hmm, da, cred că da”.

Președintele SUA a mai comentat că îl cunoaște bine pe Vladimir Putin și că acesta este un lider ”fără suflet”, ceea ce de altfel i-a și transmis într-o discuție între patru ochi. Ca urmare a declarațiilor, Rusia l-a rechemat pe ambasadorul rus în SUA pentru consultări.