China a avertizat că va riposta împotriva oricăror sancțiuni impuse în legătură cu persecutarea minorității uigure în provincia Xinjiang, relatează Politico.

Presedintele Chinei, Xi JinpingFoto: Xinhua / Profimedia Images

Ambasadorii Uniunii Europene au ajuns la un acord miercuri pentru a sancționa 4 oficiali chinezi și o entitate din China datorită rolului lor în încălcarea drepturilor și abuzurilor comise împotriva minorității uigure din regiunea Xinjiang din vestul țării, potrivit mai multor surse diplomatice.

Este așteptat ca sancțiunile să fie adoptate oficial la întrunirea miniștrilor de externe ai blocului comunitar programată pentru lunea viitoare.

„S-a relatat că Uniunea Europeană ia în considerare impunerea de sancțiuni împotriva unor oficiali chinezi pentru așa-zise abuzuri împotriva drepturilor omului în regiunea autonomă Xinjiang. Dacă se va merge înainte cu aceste sancțiuni, atunci pot fi așteptate contramăsuri”, a scris China Daily, ziarul Partidului Comunist Chinez.

„Aceste sancțiuni reprezintă o ingerință în problemele interne ale Chinei, lucru pe care China nu îl va accepta niciodată”, a adăugat ziarul într-un editorial.

Nu este clar dacă măsurile de retorsiune anunțate de Beijing vor viza oficiali europeni sau vor lua altă formă.

Citește și: