O femeie asiatică în vârstă l-a luat prin surprindere pe atacatorul său după ce a fost agresată în centrul orașului San Francisco, luând în mână o paletă găsită pe stradă și apărându-se cu înverșunare, relatează Insider.

Xiao Zhen XieFoto: Captura video

Potrivit New York Daily News, Xiao Zhen Xie, în vârstă de 75 de ani, a fost atacată de un bărbat alb de 39 de ani în timp ce aștepta să treacă drumul la o trecere de pietoni din centrul orașului american San Francisco.

Martorii oculari au relatat că Xie a ripostat după ce a fost lovită cu pumnul în față, luând o paletă de lemn pe care a văzut-o pe marginea drumului pentru a respinge atacul bărbatului.

Xie l-a lovit în mod repetat pe bărbat până l-a lăsat cu gura însângerată, reporterul KPIX Dennis O'Donnel postând pe Twitter o înregistrare video cu ce s-a întâmplat după incident.

Imaginile o arată pe Xie ținând o pungă cu gheață în dreptul unuia dintre ochii săi care pare învinețit în timp ce atacatorul ei este legat cu cătușe de o targă.

Xie este auzită în înregistrare întrebându-l pe bărbat în cantonezi: „Vagabondule, de ce m-ai lovit?”. Potrivit New York Daily News, autoritățile l-au identificat pe agresor ca fiind un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Acesta atacase un bărbat asiatic în vârstă de 83 de ani înainte să o agreseze pe Xie. Poliția din San Francisco a anunțat că investighează incidentul pentru a stabili dacă a fost motivat rasial.

Atacul vine în contextul valului de agresiuni îndreptate împotriva persoanelor asiatice din Statele Unite, președintele american Joe Biden afirmând că este „foarte îngrijorat” de aceste violențe după atacul mortal din Atlanta în urma căruia 8 persoane au fost ucise.