​Preşedintele SUA Joe Biden a declarat miercuri că violenţa împotriva americanilor de origine asiatică este ''foarte îngrijorătoare'', declaraţie ce survine după ce un bărbat înarmat a ucis opt persoane, între care femei de origine asiatică, la Atlanta, în Georgia, relatează AFP citată de Agerpres.

Joe Biden se adreseaza natiuniiFoto: Patrick Semansky / AFP / Profimedia Images

”Ştiu că americanii de origine asiatică sunt foarte îngrijoraţi pentru că, după cum ştiţi, vorbesc despre violenţa împotriva acestora de câteva luni'', a spus preşedintele american. ''Cred că acest lucru este foarte, foarte îngrijorător'', a adăugat el, precizând că motivul acestor atacuri armate urmează să fie stabilit.

La rândul său, fostul preşedinte american Barack Obama a lansat miercuri un apel la "încetarea violenţei împotriva asiaticilor", după atacul armat comis marţi în trei saloane de masaj la Atlanta, sud-estul SUA.

Aceste atacuri au intervenit într-un context de recrudescenţă a acţiunilor violente împotriva asiaticilor în SUA, alimentând temerea că magazinele gestionate de persoane de origine asiatică ar putea fi ţinta atacurilor.