Rusia a amenințat marți că va bloca accesul la Twitter într-o lună dacă gigantul social media nu se va conforma cerințelor sale de a înlătura conținutul despre care Moscova afirmă că este interzis de legislația rusă, relatează Reuters.

TwitterFoto: Boris Zhitkov / Alamy / Profimedia Images

Moscova a anunțat săptămâna trecută că a restricționat accesul la platforma social media americană prin încetinirea vitezei de accesare a acesteia, afirmând că măsura a fost luată ca ripostă împotriva inacțiunii Twitter în privința postărilor despre care autoritățile ruse afirmă că ar distribui conținut interzis.

Reprezentanții Twitter au răspuns afirmând că sunt îngrijorați de impactul măsurii asupra libertății de exprimare din Rusia și au respins acuzațiile potrivit cărora au permis ca platforma lor să fie folosită pentru promovarea unor comportamente ilegale.

Însă Vadim Subbotin, directorul adjunct al Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare din domeniul telecomunicațiilor, a subliniat marți că Twitter nu a luat măsurile solicitate de autoritățile ruse și că platforna va fi blocată în Rusia într-o lună dacă nu se conformează.

„Twitter nu reacționează la cererile noastre cum ar trebui să o facă. Dacă situația continună atunci va fi blocată într-o lună fără ordin judecătoresc”, a declarat Subbotin, potrivit Agenției Interfax.

Acesta a adăugat că Twitter încă poate să evite măsura dacă va șterge conținutul despre care Moscova afirmă că include pornografie infantilă și materiale despre droguri ilegale și suicid.

Platforma americană era deja sub presiune în Rusia după ce a fost chemată în judecată mai devreme în cursul acestei luni alături de alte 4 platforme social media pe care autoritățile de la Moscova le acuză că nu au șters postările care îndeamnă copiii să participe la protestele „ilegale” împotriva Kremlinului.

De asemenea, ministerul de externe al Rusiei a acuzat sâmbătă platformele social media de cenzurarea arbitrară a unor postări și ștergerea discriminatorie de conținut.

Citește și: