Rusia va restricționa utilizarea Twitter prin încetinirea vitezei de accesare a platformei social media pe care o acuză că nu a dat curs în mod repetat solicitărilor autorităților de a înlătura conținut, relatează Reuters și Deutsche Welle.

TwitterFoto: Boris Zhitkov / Alamy / Profimedia Images

Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a telecomunicațiilor, a amenințat că platforma va fi blocată complet, afirmând că autoritățile au depistat până miercuri peste 3.000 de postări cu conținut ilegal în această țară.

Twitter, spre deosebire de alte platforme social media americane, este populară în Rusia, fiind folosită de susținătorii disidentului Alexei Navalnîi a cărui încarcerare luna trecută a declanșat proteste la nivel național.

„Încetinirea va fi aplicată pe 100% din dispozitivele mobile și pe 50% din dispozitivele non-mobile”, a anunțat Roskomnadzor într-un comunicat publicat pe site-ul său.

„Dacă (Twitter) va continua să ignore cerințele legii, măsurile vor continua în linie cu reglementările (ajungându-se până la blocare)”, a adăugat comunicatul.

Mutarea de miercuri Roskomnadzor vine în contextul în care Moscova încearcă să exercite un control mai mare asupra platformelor social media americane despre care Moscova afirmă că nu respectă legile locale.

Parlamentul rus a adoptat la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut noi amenzi pentru platformele care nu șterg conținutul interzis și o altă lege care permite restricționarea lor dacă acestea „discriminează” mass-media rusă.

Citește și: