Iranul a difuzat luni imagini şi filmări despre ceea ce susţine că este o nouă bază a Gardienilor Revoluţiei, dotată cu rachete de croazieră şi balistice şi cu „echipament electronic de război, relatează Reuters și Haaretz, potrivit Agerpres.

Orasul rachetelor din IranFoto: Captura YouTube

Un reportaj difuzat de televiziunea de stat a descris baza drept un „oraş al rachetelor” şi a arătat ceea ce păreau a fi coloane de rachete într-un depozit cu pereţi de ciment.

Nu a fost oferit niciun detaliu despre locaţie. Alireza Tangsiri, şeful unităţii navale de elită a Gardienilor Revoluţiei, a declarat pentru televiziunea de stat că baza are echipament pentru a detecta semnale inamice.

Potrivit informaţiilor difuzate, „echipamentul electronic de război” al bazei include sisteme de radar, monitorizare, simulare şi întrerupere.

„Ceea ce vedem astăzi este o mică secţiune a capabilităţii mari şi extinse de rachete a forţelor navele ale Gardienilor Revoluţiei”, a declarat comandantul Gărzilor Hossein Salami.

Anul trecut, Gardienii Revoluţiei au declarat că au construit o serie de „oraşe de rachete” subterane de-a lungul coastei Golfului. Iranul, care se laudă în mod constant cu progresele tehnologice ale forţelor sale armate, are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu, notează Reuters.

Citește și: