Tesla i-a acordat CEO-ului Elon Musk titlul oficial de „Tehno-rege al Tesla” într-un nou document oficial depus luni, relatează CNBC.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Musk își va păstra și poziția de CEO (Chief Executive Officer), potrivit aceluiași document. Zach Kirkhorn, ofițerul financiar șef (Chief Financial Officer - CFO), are la rândul său un nou titlu: „Maestru al monedelor”.

Producătorul auto afirmă în documentul depus luni la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare a Statelor Unite că:

„Începând de la 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk și Zach Kirkhorn au fost schimbate în Tehno-rege al Tesla, respectiv Maestru al monedelor”.

Nu este clar ce a motivat compania să adopte noile titluri însă luna trecută compania auto a anunțat că a cumpărat bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

O ipoteză ar fi că Tesla a depus documentul cu noile titluri pentru a „trola” Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare, fiind de notorietate conflictul dintre Elon Musk și autoritatea de reglementare a piețelor financiare din SUA.

Chiar la sfârșitul lunii februarie Musk răspundea pe Twitter zvonurilor potrivit cărora este vizat de o nouă anchetă a autorității, afirmând că ideea i se pare „grozavă” și că speră să fie pusă în practică.

Comisia l-a acționat în instanță pe miliardarul sud-african în 2018 după ce acesta a scris pe Twitter că ar putea retrage Tesla de pe bursă.

Părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă prin care miliardarul a fost de acord să se retragă de la conducerea producătorului auto pentru trei ani și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari.

Citește și: