CEO-ul Tesla și SpaceX a Elon Musk a răspuns joi zvonurilor potrivit cărora ar urma să fie vizat de o investigație a Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite, afirmând că ideea i se pare „grozavă”, relatează Business Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

„Sper să o facă! Ar fi grozav!”, a scris acesta joi pe Twitter.

Comentariile miliardarului sud-african au venit după ce au apărut informații neconfirmate potrivit cărora acesta ar putea fi investigat de autoritatea americană de reglementare a piețelor financiare din cauza postărilor sale pe Twitter în care promova Dogecoin, o criptomonedă creată ca glumă în 2013.

Seria de tweet-uri ale lui Musk despre Dogecoin a început pe 28 ianuarie și a dus la creșterea de patru ori a prețului criptomonedei în câteva ore.

Cele mai recente postări ale sale pe Twitter, printre care și una în care sugera creșterea valorii Dogecoin „până la Lună”, au dus la o nouă creștere de 25% a prețului criptomonedei.

Mai devreme în cursul lunii februarie acesta a scris că a cumpărat câteva monede Dogecoin pentru fiul său în vârstă de 9 luni, X Æ A-Xii.

Scepticii cu privire la criptomonede l-au atacat din cauza afirmațiilor sale, avertizând cu privire la influența lor asupra piețelor.

„Titlurile, tweet-urile și declarațiile de susținere conduc masele să investească în criptomonede cu scopul de a se îmbogăți rapid dar mulți trec cu vederea volatilitatea pieței, ducând la pierderi mari”, a declarat Natasha Wren, ofițer senior de conturi la PHA Group.

Musk nu ar fi la prima confruntarea cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA, agenția acționându-l în instanță în 2018 după ce acesta a scris pe Twitter că ar putea retrage Tesla de pe bursă.

Părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă prin care miliardarul a fost de acord să se retragă de la conducerea producătorului auto pentru trei ani și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari.

Citește și: