O întâlnire de urgență a fost convocată la Palatul Buckingham ca urmare a acuzațiilor de rasism lansate într-un interviu de Meghan Markle și prințul Harry, relatează BBC News. La reuniune participă membrii de top ai familiei regale.

Regina Elizabeth (sursa-Royal Family)Foto: Hotnews

Corespondentul BBC Daniela Relph spune că Palatul Buckingham nu dorește să reacționeze sub presiune publică în ceea ce privește dezvăluirile ducesei de Sussex care a povestit că, pe vremea când era însărcinată cu Archie, au existat ”discuții legate de cât de închisă va fi pielea copilului”.

Meghan Markle a spus că acesta a fost un moment de cotitură, care a cântărit ulterior în decizia de a părăsi Marea Britanie și care a contribuit la starea ei mentală, precizând că a avut gânduri sinucigașe.

Ulterior interviului difuzat de CBS, Oprah Winfrey a precizat că acuzațiile de rasism nu o vizează pe Regina Elizabeth a II a și pe soțul ei, prințul Philip. Harry a ținut să transmită acest lucru chiar dacă nu a dezvăluit identitatea persoanei ”îngrijorate” de culoarea pielii fiului său.

În scandal a intervenit marți și tatăl lui Meghan Markle, acesta afirmând că familia regală britanică nu este rasistă.

Ce spune Casa Albă

Între timp, o reacție a apărut și din partea Casei Albe. Purtătoarea de cuvânt a Administrației Biden, Jen Psaki, a declarat că este de admirat orice persoană care are curajul de a vorbi deschis despre probleme legate de sănătatea mentală.

Jen Psaki a mai spus că Prințul Harry, 36 de ani, și Meghan Markle, 39 de ani, sunt ”persoane private” care își spun propria poveste și vorbesc despre dificultățile prin care trec.

Peste 11 milioane de oameni au urmărit luni seara interviul de două ore realizat de Oprah Winfrey cu cei doi, în Regatul Unit. Interviul a avut o audiență mare și în SUA, unde a fost difuzat în premieră de postul CBS.