Poliția din Bruxelles va folosi polițiști în civil în întregul oraș începând de luni pentru a combate hărțuirea stradală a femeilor, relatează Politico.

Strada in BruxellesFoto: Martin Bertrand / AFP / Profimedia Images

Ofițerii vor patrula în special în locurile considerate cu probleme, precum stațiile mijloacelor de transport în comun din capitala belgiană, a precizat Olivier Slosse, purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles.

„Modul în care femeile se simt în spațiile publice este unul dintre punctele centrale ale planului nostru de siguranță. Am început anul trecut să ne instruim personalul cu privire la ce înseamnă exact hărțuirea stradală dar și cum să interacționeze cu victimele unor asemenea fapte”, a relatat acesta.

„Acum mai facem un pas înainte prin ieșirea pe teren și căutarea activă a făptașilor. Ideea este de a-i prinde pe hărțuitori în flagrant”, a mai anunțat Slosse.

Acesta a adăugat că deși hărțuirea stradală este frecventă, „asemenea incidente sunt rareori reclamate și când sunt semnalate este greu să identifici făptașul. Chiar și când acesta este identificat este cuvântul lui împotriva celui al victimei”.

„Prezența noastră pe teren este prin urmare necesară pentru a stabili aceste fapte”, a conchis șeful poliției.

Citește și: