Kremlinul a anunțat marți că invitația adresată de Elon Musk președintelui Vladimir Putin de a purta o discuție pe rețeaua socială Clubhouse nu s-a materializat și că Moscova nu a primit un răspuns după ce a cerut mai multe detalii, relatează Reuters și National Post.

Vladimir PutinFoto: Alexei Nikolsky / TASS / Profimedia Images

CEO-ul Tesla prezentase pe Twitter ideea unei discuții cu Putin la mijlocul lunii februarie.

„Aţi dori să participaţi alături de mine la o discuţie pe Clubhouse?”, a scris el, folosind un hashtag cu contul oficial al Kremlinului în limba engleză. „Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”, a adăugat miliardarul, în limba rusă.

Întrebat la momentul respectiv de către presă despre propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este „foarte interesantă”.

„Dar mai întâi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (...), înainte de a reacţiona”, a spus el, reamintind în acelaşi timp că Putin „nu foloseşte reţelele sociale”.

Însă marți Peskov le-a spus reporterilor că partea rusă nu a primit niciun răspuns din partea miliardarului sud-african și că subiectul a fost probabil o neînțelegere. Peskov a declarat de asemenea că subiectul este cel mai probabil închis.

Reţeaua socială Clubhouse este o platformă audio-chat disponibilă în prezent prin invitaţie.

Citește și: