Kremlinul a numit luni „foarte interesantă” propunerea celui mai bogat om din lume, Elon Musk, de a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin pe reţeaua socială audio Clubhouse, relatează Reuters și CNN, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elon Musk, şeful producătorului de vehicule electrice de ultimă generaţie Tesla şi al companiei aerospaţiale americane SpaceX, a prezentat ideea pe Twitter în urmă cu o zi.

„Aţi dori să participaţi alături de mine la o discuţie pe Clubhouse?”, a scris el, folosind un hashtag cu contul oficial al Kremlinului în limba engleză. „Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”, a adăugat miliardarul, în limba rusă.

Întrebat luni de presă despre această propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este „foarte interesantă”.

„Dar mai întâi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (...), înainte de a reacţiona”, a spus el, reamintind în acelaşi timp că Putin „nu foloseşte reţelele sociale”.

Reţeaua socială Clubhouse este o platformă audio-chat disponibilă în prezent prin invitaţie.

Propunerea lui Elon Musk vine în contextul în care compania sa SpaceX a trimis patru astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în noiembrie anul trecut, consacrând astfel pierderea de către Rusia a monopolului accesului la Spaţiu pe care îl deţinuse timp de nouă ani.

Capsula Dragon a SpaceX a devenit al doilea dispozitiv capabil în prezent să ajungă la ISS, alături de capsula rusă Soiuz, care din 2011 a transportat toţi vizitatorii la staţie după oprirea navetelor spaţiale americane. Dar sectorul spaţial rus pierde din viteză din cauza scandalurilor de corupţie, a lipsei de inovaţie şi a noilor proiecte ştiinţifice.

Space X este în acest domeniu un jucător din ce în ce mai important, notează AFP. Musk, în vârstă de 49 de ani şi cu o avere de peste 180 miliarde de dolari, are ambiţia de a coloniza Marte, dar este activ şi în sectoare precum criptomonedele sau inteligenţa artificială.

Citește și: