Organizația Națiunilor Unite a condamnat cu tărie represiunea violentă de către militarii de la putere a protestelor din Myanmar, represiune care a dus la decesul a cel puțin șase persoane, relatează AFP.

"Condamnăm cu tărie represiunea violentă a protestelor din Birmania și facem apel la armată să înceteze imediat să folosească forța împotriva protestatarilor pașnici", a declarat Ravina Shamdasani, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, într-o declarație făcută duminică.

Cele mai sângeroase demonstrații pro-democrație din Myanmar s-au soldat cu cel puțin 11 morți și mai mulți răniți, după ce poliția a deschis focul asupra oamenilor, scrie Reuters, citând surse medicale și politice locale.

Inițial, duminică dimineața, erau raportate patru victime și zeci de răniți, după ce armata a dispus repirmarea protestelor care au loc aproape zilnic de la lovitura de stat militară din 1 februarie. Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene, grenade și tunuri cu apă, încercând fără succes să disperseze demonstranții, însă în cele din urmă au deschis focul.