Camera Reprezentanților a Congresului american a adoptat Legea Egalității menită să protejeze persoanele LGBT, în pofida obiecțiilor venite din partea grupurilor conservatoare, relatează Washington Times.

Congresul SUAFoto: Pierette Guertin / Alamy / Profimedia Images

Equality Act adaugă Legii drepturilor civile din 1964 sexul, identitatea de gen și orientarea sexuală drept categorii protejate împotriva cărora nu se pot face discriminări.

Legea a fost adoptată cu 224 de voturi pentru și 206 împotrivă, 3 republicani votând în favoarea ei.

Președintele democrat Joe Biden a declarat că protejarea persoanelor LGBT va fi un obiectiv prioritar al mandatului său și a semnat în prima zi la Casa Albă un ordin executiv care să combată discriminarea pe baza identității de gen și orientării sexuale.

Criticii Equality Act argumentează că aceasta cauzează îngrijorări serioase pentru comunitățile religioase precum și pentru sporturile practicate de către femei, relatează CNN.

Republicanii sunt în mod special critici față de un articol care stipulează că unui individ nu i se poate refuza accesul într-o toaletă, vestiar sau garderobă pe baza identității sale de gen.

Criticii afirmă că acest lucru ar forța femeile și fetele să împartă aceste spații cu bărbați.

Oponenții legislației afirmă de asemenea că aceasta va facilita participarea bărbaților la sporturi practicate de femei dacă se identifică drept femeie.

Atleții transgender au luptat în ultimii ani împotriva legilor care le limitează participarea la competiții pentru femei din cauza identității lor de gen.

Citește și: