Familia regală din Dubai susține că prinţesa Latifa primeşte "îngrijiri acasă”, după ce BBC a obţinut filmuleţe în care aceasta acuza faptul că este ţinută ostatică încă din 2018, de când a încercat să fugă din ţară.

Printesa Latifa (captura BBC)Foto: Hotnews

"Starea ei continuă să se îmbunătăţească şi sperăm că va reveni la viaţa publică la momentul potrivit", se spune într-o declaraţie a familiei regale, potrivit News.ro.

"Ca răspuns la informaţiile din mass-media referitoare la Sheikha Latifa, vrem să mulţumim celor care şi-au exprimat îngrijorarea pentru bunăstarea ei, în ciuda ştirilor care, cu siguranţă, nu reflectă poziţia reală. Familia ei a confirmat că Alteţa Sa este îngrijită acasă, susţinută de familia ei şi de profesionişti din domeniul medical”, se arată în declaraţia trimisă prin intermediul ambasadei Emiratelor Arabe Unite de la Londra.

Noi detalii legate de răpirea și detenția prințesei Latifa la ordinul propriului tată șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte al Emiratelor Unite Arabe și emir al Dubaiului, au fost făcute publice săptămâna aceasta de către apropiații fetei disperați că nu au mai avut nicio veste de la aceasta de luni de zile.

Comisarul Națiunilor Unite pentru drepturile omului a transmis, potrivit BBC News, că va chestiona autoritățile Emiratelor Unite în legătură cu acest caz.

Prințesa a încercat să fugă din țară în 2018, însă ar fi fost răpită și apoi readusă în Dubai, unde a fost închisă, la ordinul tatălui său, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, unul dintre cei mai bogați lideri ai lumii care a pozat în ultima vreme în ipostaza de mare reformator.

Prințesa a ținut legătura cu prietenii ei folosind un telefon secret, însă legătura a fost întreruptă brusc în urmă cu câteva luni. Acela a fost momentul care i-a făcut pe prietenii ei să facă publică întreaga poveste.