Mii de țestoase eșuate pe coastele statului american Texas din cauza frigului sunt salvate de localnicii care se confruntă cu una dintre cele mai grele ierni trăite vreodată, relatează The Guardian citat de Mediafax.

Testoasele salvate in TexasFoto: Captura YouTube

Localnicii, dintre care unii nu au căldură sau alte utilități de bază în case din cauza gerului neobișnuit, salvează țestoase marine eșuate pe coaste, „amorțite de frig”, și le duc într-un centru dintr-un oraș turistic din sudul Texasului.

Ed Caum, directorul executiv al South Padre Island Convention and Visitors Bureau, a declarat că oamenii ajung la centru cu camioane pline cu țestoase. Centrul a început să primească țestoasele luni, când un alt centru nu a mai făcut față numărului mare de broaște țestoase aduse.

Ed Caum a spus că a „strâns” peste 3.500 de broaște țestoase până acum, dar ezită să folosească termenul „salvat”, pentru că nu știe câte vor rezista.

Oamenii din Texas se confruntă cu cea mai grea iarnă trăită vreodată de majoritatea dintre ei, temperaturile coborând sub minus 20 de grade și fiind însoțite de viscol violent și iar ninsori puternice.

Citește și: