Un primar din Texas și-a dat demisia după ce a scris pe Facebook că locuitorii care s-au plâns de penele de curent cauzate de masivele furtuni de zăpadă ce au afectat SUA că sunt leneși, relatează Fox News.

Zapezi SUAFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Tom Boyd, primarul orășelului Colorado City, și-a anunțat marți demisia la câteva ore după ce a fost ținta unor reacții virulente la adresa postării sale de pe Facebook.

„Nimeni nu vă datorează vouă sau familiei voastre nimic; și nici nu este responsabilitatea autorităților locale să vă sprijine în timpul unor perioade de încercare ca aceasta! Înotați sau scufundați-vă, este alegerea voastră!”, a scris Boyd pe Facebook.

„Orașul și comitatul, alături de furnizorii de curent sau alte servicii nu vă datorează NIMIC”, a continuat acesta, adăugând că „dacă nu aveți apă descurcați-vă și gândiți neconvențional pentru a supraviețui și furniza apă familiei voastre”.

„Dacă stăteați acasă în frig fiindcă nu aveți electricitate și așteptați acolo să vină să vă salveze este datorită lenii rezultate direct din educația voastră!”, a mai scris acesta.

Texasul a fost profund afectat pentru a doua zi consecutiv de pene masive de curent cauzate de furtunile de zăpadă ce au lovit Statele Unite.

„Îmi pare rău că v-ați confruntat cu lipsa curentului și a apei; da! Dar să mă ia naiba dacă voi ajuta pe oricine care este capabil să o facă pe cont propriu”, a continuat primarul.

„Concluzia, nu mai plângeți și nu mai așteptați pomană! Ridicați-vă de pe canapea și aveți grijă de familia voastră!”, a conchis acesta.

Mai târziu Boyd a anunțat într-o altă postare că va demisiona din funcția de primar, precizând că „nu am vrut să îi jignesc pe vârstnici sau pe cei care nu pot avea grijă de ei înșiși”.

Texas se confruntă cu o iarnă aspră exacerbată de furtuni de zăpezi care au lăsat milioane de rezidenți ai statului fără electricitate.