Autoritățile de la Moscova au anunțat miercuri că au refuzat să îi acorde o viză candidatului nominalizat de NASA pentru a conduce misiunea agenției aerospațiale americane în Rusia, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rusia nu a precizat identitatea oficialului american căruia i-a refuzat acordarea vizei însă a precizat că măsura este una de retorsiune față de refuzarea vizei pentru un oficial rus de către Statele Unite, fără a oferi mai multe detalii cu privire la incident.

„A fost o măsură de retorsiune”, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, potrivit agenției de stat RIA.

Rusia și Statele Unite au avut o colaborare apropiată timp de decenii în ceea ce privește explorarea spațiului chiar și în perioade în care relațiile dintre cele două state s-au deteriorat în alte domenii.

Riabkov a afirmat că NASA este nevinovată pentru crearea obstacolelor pe care Rusia i le impută Washingtonului ci că acestea ar fi cauzate de alte agenții guvernamentale ale SUA.

Acesta susține că „în mod ideal am elimina” restricțiile asupra vizelor diplomatice dintre cele două țări și că va propune acest lucru administrației din Washington.

Citește și: