Sacha Baron Cohen poate să-și asume o parte a meritelor pentru forma suplă a rachetei Starship a SpaceX, relatează Space.com.

Noul model al rachetei Starship Foto: Reginald Mathalone-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Filmul „The Dictator” din 2012 al actorului britanic a inspirat proiectarea Starship, potrivit unei dezvăluiri făcute de CEO-ul SpaceX, Elon Musk, în timpul unui interviu acordat comentatorului politic Joe Rogan.

Musk a citat o scenă din film în care generalul Aladeen (jucat de Cohen), liderul autocratic al țării ficționale Wadiya, evaluează o rachetă creată de inginerii săi.

Aceasta are un vârf rotund, lucru care îl nemulțumește pe Aladeen.

„Este prea rotundă la vârf. Trebuie să fie ascuțită”, îi spune acesta directorului programului său nuclear, Nuclear Nadal (jucat de Jason Mantzoukas).

„Rotund nu este înfricoșător. Ascuțit sperie”, adaugă acesta.

Musk i-a spus lui Rogan că și Starship, racheta dezvoltată de SpaceX pentru a transporta oameni și provizii pe Marte și în alte destinații îndepărtate, trebuia de asemenea să aibă un vârf relativ bont.

Însă miliardarul sud-american le-a spus inginerilor săi să facă vârful Starship mai ascuțit după ce a văzut „The Dictator”.

„Le-ai spus la propriu să facă Starship mai ascuțită din cauza filmului „The Dictator?”, a întrebat râzând Joe Rogan.

„Da. Și o știu și eu”, a răspuns Musk râzând la rândul său și adăugând că „m-am gândit că va fi mai amuzant să o facem mai ascuțită așa că am făcut-o”.

Rogan l-a întrebat apoi dacă acest lucru conferă Starship un avantaj aerodinamic, CEO-ul SpaceX afirmând că de fapt într-o mică măsură contrariul este adevărat dar că „arată mai cool” așa.

Citește și: