Acropola din Atena era acoperită marţi de un strat de zăpadă oferind imagini excepţionale pentru această ţară în care valul de frig numit „Medeea”, după un personaj din mitologia greacă, a perturbat semnificativ transporturile, relatează AFP și Phys.org, potrivit Agerpres.

Acropola sub zapadaFoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia Images

Partenonul, celebrul edificiu din secolul al V-lea î.Hr., din centrul istoric al Atenei, abia se observa sub aversele puternice de zăpadă care au acoperit capitala elenă în cursul nopţii, potrivit unui fotograf AFP.

Ninsoarea, care a început luni şi s-a intensificat în cursul serii, a perturbat circulaţia marţi dimineaţă în unele cartiere din centrul Atenei, unde a fost nevoie ca vehiculele să fie echipate cu lanţuri de zăpadă pentru a evita să rămână blocate.

Şoselele erau acoperite cu un strat de zăpadă în suburbiile din nordul Atenei, din cauza lipsei unui număr suficient de pluguri de zăpadă pentru a curăţa reţeaua de drumuri.

Munţii care înconjoară Atena au oferit, de asemenea, un spectacol excepţional, fiind acoperiţi cu o mantie imaculată, în timp ce o parte din insula Evia a rămas fără electricitate timp de două zile.

Autostrada principală care leagă capitala de Salonic, al doilea cel mai mare oraş din Grecia, a fost închisă circulaţiei de luni seara pentru a se evita blocajele rutiere.

Temperaturi negative de -19 grade Celsius au fost înregistrate la Florina, în nord-vestul ţării, potrivit agenţiei de ştiri ANA.

Rafalele de vânt puternice de peste 100 km/h au forţat feriboturile care leagă Atena de insulele din Marea Egee să arunce ancora.

Citește și: