Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că, din cauza condiţiilor meteo extreme generate de frontul de aer polar "Medeea", autorităţile locale au decis interzicerea circulaţiei rutiere pe tronsonul de autostradă cuprins între oraşul Lamia şi capitala Atena.

Iarna grea in SalonicFoto: Konstantinos Tsakalidis / AFP / Profimedia Images

MAE precizează că circulaţia pe acest tronson de autostradă de circa 150 de kilometri este interzisă de marţi, de la ora 19.00, și până miercuri, la ora 19.00.

Măsura poate afecta traficul greu prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata-Promachonas, putând fi restricţionată intrarea în Grecia, în acest interval, pentru transportatorii rutieri care au ca destinaţie sudul ţării.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

CITEȘTE ȘI:Grecia lovită de o furtună de zăpadă. Temperaturile au coborât până la -15 grade în nordul țării