Avocații lui Donald Trump au solicitat vineri Senatului să nu-l condamne pe fostul președinte american, argumentând că acuzarea sa este „în mod flagrant neconstituțională”, relatează AFP și Reuters.

Discursul de ramas bun al lui Donald TrumpFoto: DVIDS

Articolul de punere sub acuzare adoptat de democrați împotriva domnului Trump pentru „incitarea la insurgență”, în legătură cu asaltul de pe Capitol Hill de către susținătorii săi în 6 ianuarie, este „răzbunare politică nedreaptă și în mod flagrant neconstituțională”, a asigurat Michael T. Van der Veen, la începutul pledoariei sale.

Avocații lui Donald Trump au început vineri să își expună motivele pentru care fostul președinte ar trebui achitat de incitarea revoltei care a dus la moartea a cinci oameni luna trecută la Capitolul SUA, susținând că procesul de destituire a fost un act de „răzbunare politică” de către democrați.

Se așteaptă argumentarea că Trump nu a fost responsabil pentru incitarea revoltei din 6 ianuarie să dureze trei până la patru ore.

Avocații lui Trump au declarat că retorica sa a fost protejată de garanția libertății de exprimare a Constituției SUA și că procurorii nu au legat direct acțiunile insurgenților de Trump.

Convinși că Donald Trump va instiga la violență din nou dacă va reveni la putere, democrații care conduc acuzarea în Senat i-au îndemnat joi pe senatorii americani să-l condamne pe fostul președinte la neeligibilitate pentru că i-a „incitat” pe susținătorii săi să lanseze un asalt la Capitoliu.