Rusia ar trebui să fie pregătită pentru acțiuni ostile din partea Uniunii Europene, dar nu ar vrea să taie legăturile cu Bruxelles-ul, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus că Moscova este pregătită să taie legăturile cu UE, dacă Bruxelles-ul alege să impună sancțiuni care să pună în pericol sectoarele sensibile din economia Rusiei, relatează TASS.

Putin si PeskovFoto: Valeri Sharifulin / TASS / Profimedia Images

Peskov a subliniat că ”instituțiile de mass-media au pus titluri (cu privire la comentariile lui Lavrov) care au devenit senzaționaliste fără context”.

”Este o mare greșeală a trusturilor de presă care schimbă înțelesul”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

”Ideea este că nu vrem aceasta (să tăiem legăturile cu UE), ci căutăm să dezvoltăm relații cu Uniunea Europeană. Cu toate acestea, dacă UE alege să meargă pe această cale (de a impune sancțiuni care presupun riscuri pentru economia rusească), atunci da, vom fi pregătiți pentru că trebuie să fii pregătit pentru ce e mai rău”, a explicat el.

”Asta a vrut să spună ministrul. Cu toate acestea înțelesul a fost distorsionat, iar acest titlu senzaționalist a fost prezentat într-un mod în care practic descrie Rusia ca fiind gata să inițieze o ruptură cu UE”, a spus Peskov. ”Vreau doar să deplâng acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit lui Peskov, comentariile lui Lavrov nu au nevoie de ”nicio confirmare”.

”Desigur, dacă ne confruntăm cu cea mai distructivă politică care provoacă daune infrastructurii și intereselor noastre, atunci Rusia ar trebui să fie pregătită din timp pentru aceste demersuri ostile", a subliniat Peskov.

Declarațiile lui Peskov vin după ce Lavrov, întrebat într-un interviu, ce urmează să fie publicat integral vineri, dacă Moscova va lua măsuri în sensul ruperii relațiilor cu UE, ministrul a răspuns:

"Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem acest lucru). În cazul în care vom vedea din nou sancțiuni impuse în anumite sectoare care prezintă riscuri pentru economia noastră, inclusiv în domenii dintre cele mai sensibile”.

"Nu vrem să ne izolăm la nivel global, dar trebuie să fim pregătiți pentru asta. Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război”, a mai spus Lavrov, potrivit Reuters.

Citește și:

Reacția Germaniei față de amenințările Kremlinului privind ruperea relațiilor cu UE: ”Este de neînțeles”