Un student al Universității Yale descris de oficialii instituției de învățământ superior drept o persoană care „a vrut să facă lumea un loc mai bun” a fost împușcat mortal în apropierea campusului universitar din New Haven, Conneticut, relatează ABC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Otoniel Reyes, șeful poliției din New Haven, a anunțat ulterior că studentul ucis a fost identificat drept Kevin Jiang, în vârstă de 26 de ani, și a cerut ajutorul publicului pentru capturarea ucigașului său.

Jiang era un fost membru al Gărzii Naționale și student în anul doi la Facultatea de Ecologie a universității Ivy League.

„Comunitatea Yale este în doliu. Aceasta este o pierdere a unui tânăr extraordinar. El era dedicat aplicării talentelor sale pentru a face lumea un loc mai bun”, a declarat președintele Yale, Peter Salovey, în timpul unei conferințe de presă susținute luni.

Șeful poliției din New Haven a relatat că dispeceratul său a primit sâmbătă numeroase apeluri la 911 în jurul orei 20:30 și că ofițerii s-au deplasat într-un cartier aflat la câteva străzi distanță de universitate unde l-au găsit pe Jiang împușcat de mai multe ori.

Reyes a afirmat de asemenea că studentul a fost declarat mort în momentul în care ofițerii l-au găsit.

„Avem informații care sugerează că incidentul nu ar fi fost unul întâmplător și că el ar fi fost de fapt vizat”, a mai spus acesta.

Ofițerul a anunțat că poliția anchetează și pista uciderii studentului în urma unei dispute în trafic, afirmând că Jiang se afla la volan în preajma uciderii sale și că zona în care a fost împușcat îi era cunoscută.

Însă Reyes a refuzat să spună dacă Jiang se afla în mașină când a fost ucis.

„Credem că era acolo cu un scop. Însă nu putem să îl dezvăluim în acest moment”, a mai afirmat acesta, adăugând că FBI-ul, Departamentul de Poliție al Universității Yale și Departamentul de Combatere a Drogurilor asistă investigația.

„Explorăm fiecare posibilitate, inclusiv dacă a existat un accident care a precipitat acest accident sau dacă a fost sau nu vorba de o dispută în trafic”, a precizat șeful poliției.

Președintele Yale a afirmat că pe lângă studiile sale, Jiang făcea voluntariat gătind și servind mâncare la un cămin pentru persoane fără adăpost.

„Kevin a dăruit atât de multe acestei comunități... Ni-l amintim cu drag. Ne pare rău pentru familia sa, pentru logodnica sa și le transmitem condoleanțele noastre”, a declarat Salovey.

Uciderea lui Jiang a marcat al șaptelea omor de anul acesta din New Haven, orașul de 130.000 de locuitori care găzduiește Universitatea Yale.

Anul trecut poliția a identificat 20 de crime în acest oraș, aproape dublu față de numărul din anul anterior.

Citește și: