​Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat miercuri că a renunțat voluntar la un proces împotriva Universității Yale în care o acuza de discriminare împotriva candidaților albi și asiatici la studiile de licență, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un document sumar de două pagini înaintat unei instanțe din Conneticut a anunțat decizia guvernului de a „renunța voluntar la această acțiune”.

Departamentul de Justiție (DoJ) intentase un proces împotriva universității din Ivy League în luna octombrie a anului trecut, în timpul administrației fostului președinte Donald Trump.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din New Haven, Connecticut, unde își are sediul universitatea, DoJ afirma că practicile acesteia încalcă Titlul VI din Civil Rights Act din 1964.

Yale trebuie să se conformeze legii respective pentru a obține finanțare federală, despre care guvernul spune că include 630 de milioane de dolari numai pentru Departamentul de Sănătate și Servicii Umane.

Procesul a fost intentat după doi ani de investigații privind practicile de la Yale. Aplicanții „trebuie apreciați numai după caracter, talent și realizări, nu după culoarea pielii”, afirma anul trecut procurorul de caz Eric Dreiband.

Peter Salovey, președintele Yale, a respins acuzațiile, susținând că „Yale nu discriminează aplicanții după rasă sau etnie” și nu-și va schimba politica de admitere din cauza unui proces „nefondat”.

REFERINȚĂ: